Šiaip jau nevalgau jokių vandens gėrybių: nei žuvies, nei ten dar visokių turtų. Tiesiog nelabai skanu, o dar ir alergiška. Bet vat ima kartais ir pramuša. Tokiems atvejams turiu tokį kompromisinį variantą – užtepą su tunu.
Su kambariokėm darydavom panašų, kada nors ir apie jį parašysiu, o šiam kartui štai toks receptukas.
*4 virti kiaušiniai,
*gabalėlis fermentinio sūrio,
*nedidelė dėžutė tuno (aliejuje arba savo sultyse),
* pora šaukštų majonezo,
*kaparėlių.
Kiaušinius ir sūrį sutarkuoti arba labai labai smulkiai supjaustyti, man tarkuoti greičiau ir masė gražesnė. Sudėti tuną. Skystį rekomenduočiau nupilti atskirai, ypač jei tai aliejus. Arba galima nebedėti majonezo, o palikti aliejų. Majonezas man patinka labiau nes priduoda papildomą prieskonį. Taigi nesvarbu su kuo darote aliejumi ar majonezu – masę kruopščiai išmaišykite.
Tepkite masę ant mylimos duonos riekelės, man patinka ant baltos. O ant viršaus pabarstykite kaparėlių. Na blogiausiu atveju jei jau nėra kaparėlių, pabandykite su marinuotais agurkėliais.
Skanių jums užkandžių!