Šokoladinė uoga

Ilgas savaitgalis. Galima ir virtuvėj pasiterliot. O kaip tyčia norisi ko nors skanaus. Turėjau šokolado likučių, o kameroj jau kuris laikas guli šaldytos uogos. Iš viso to gaunasi puikus pyragas.

Pirmiausia reikia užsipilti šaldytas uogas.

Apie 150-200 g. šaldytų uogų ir apie 50 ml. likerio arba kokios nors trauktinės, galima ir brendžio. Aš turėjau apelsininio likerio, kurio gerti neįmanoma, kokteilių jau seniai beplakiau, tai į šį pyragą jam pati ta vieta.

Uogos ir likeris

Šaldytos uogos

Šokorandžas

O tada pradėjau ruošt tešlos pagrindą. Kaip visada sviestas (150 g.) su cukrumi (150 g.). Sviestas geriau kambario temperatūros. Toks lengviau išsitrina.

Sviestas su cukrumi

Taigi ištrinti kaip galima geriau sviestą su cukrumi ir po to įleisti vis po vieną kiaušinio trynį. Ir vis trinti trinti. Tada galima nupilti ir likeri ar tą kitą skystį, kurį pylėte ant uogų. Uogos kol kas tegu lieka nesudėtos.

Dabar ištirpinkite apie 200 g šokolado ant garų vonelės. Šokoladas gali būti bet koks, svarbiausia kad būtų jums patinkantis. Mano atveju buvo daugybė visokiausių šokoladų likučių. Ištirpintą šokoladą sumaišykite su sviesto kiaušinių plakiniu. Tada įmaišykite miltus (100 g.). Miltai būtinai turi būti persijoti. O dabar jau galima įmaišyti ir uogas. Paskutinis etapas prieš orkaitę –  išplakti tų trijų kiaušinių baltymus iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su visa mase. Gaunasi labai graži blizgi masė.

Tešla prieš kepant

Tešlą supilkite į tokią formą, kad pyragas nebūtų labai storas. Mano silikoninė forma yra 24 cm. skersmens. Kepti reikia apie 30 min. iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepęs pyragas (čia jo dugnas dabar tapęs viršumi)

Pyragas bus kvapnus ir purus nors ir labai drėgnas. Prie jo labai tinka vaisiai arba vanilinių ledų kaušelis.

Skanaus!

Puodelis arbatos ir gabalėlis pyrago, to jums ir linkiu kovo 11-tosios proga.

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos