Daržovių užkepėlė

Paprastai sekmadieniai pas mus yra virtuvės diena. Skubėti nėra kur, ypač kai toks oras. Norisi ko nors šilto ir skanaus. Šią savaitę šaldytuvas pilnas visokiausių likučių, tad pusryčiams sumaniau didžiąją dalį tų likučių sunaudoti.

Taigi turėjau

*pusę svogūno,

* ketvirtį morkos,

*šiek tiek brokolio,

* vieną didelį pomidorą,

* mažyti gabalėlį kumpio,

* teik pat sūrio,

* 3 kiaušinius,

* apie pusę litro pieno.

 

Daržoves su kumpiu apkepinau keptuvėje. Šiek tiek druskos ir pipiriukų. Apkeptas  išdėliojau į indelius. Aliejaus šiek tiek reikėjo, bet jei turite gerą keptuvę, galima apsieiti ir be jo. O tiems, kas mėgsta daržoves keptas svieste, tai čia pati ta vieta. Sūrį, pjaustytą mažais kubeliais, įmaišiau jau indeliuose, nes norėjau, kad pasiskirstytų visoje masėje, bet neišsilydytų per anksti.

Apkeptos daržovės

Tada išplakiau kiaušinius su prieskoniais (krapais ir dar kažkokiom žolelėm) piene. Dar pridėjau šaukštą miltų, kad užkepėlė greičiau sutirštėtu. Plakinį išpilsčiau į formeles ant apkeptų daržovių.

Užkepėlės paruoštos orkaitės procedūrai

Prisižiūrėjau per savo mylimą kanalą „Kuchnia.tv“ kad panašius dalykus kepa vandens vonelėje. Na gal labiau čia visokiems sufle taikoma, bet pamaniau kad nepakenks. Tad į formą pripyliau karšto vandens, sustačiau indelius ir pusvalandžiui į 180 C temperatūros orkaitę pašoviau.

Gavosi labai gardus patiekalas. Pilnavertis maistinėmis medžiagomis. O indeliai sunormavo porcijas, tad ir persivalgymo išvengėm.

Tamsesnis vyrui, nes jam įmaišiau papildomai aštrių pipiriukų, na o likusiems purūs ir kvepiantys šviesesnieji.

Specialus aštrusis

Daržovių užkepėlės

Skanaus ir jums!

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos