Šiandien turėjom svečių, tad buvo puiki proga paruošti užkandžių. Vieną ir pristatysiu jums.
Nors pati žuvies nevalgau, tačiau šie lašišų suktinukai su Ricotta sūrio įdarų mano vaizduotėje atrodo labai skanūs.
Štai kaip juos pagaminti:
Pradedam nuo žalumynų smulkinimo. Galima naudoti įvairias žoleles, kurios jums patinka. Smulkinti galima taip pat kaip norit, tinka ir smulkiau ir stambiau. Aš šį kartą naudojau krapus ir…
… petražoles.
Pridedame gerą šaukštą ricotta sūrio, jei lašišos daugiau galima ir visą indelį sunaudot. Šiaip jau tinka ir paprastoji mūsų varškė. Svarbu, kad būtų ne per rūgšti ir kaip įmanoma riebesnė. Riebumą galima padidinti pridėjus grietinės, ji dar padės ir masės vientisumui.
Tada viską kruopščiai išmaišome. Ir pereiname prie lašišos. Ji gali būti ir sūdyta ir rūkyta, priklausomai nuo to, kokią mėgstate. Pasistenkite atsipjauti maždaug 3 cm pločio kaip įmanoma ilgesnes juosteles. Viename juostelės gale įdėkite gerą šaukštelį įdaro ir gražiai suvyniokite.
Tokius suktinukus rekomenduoju valgyti su gaiviomis salotomis ir duonos skrebučiu. Puikiai tiks prie balto lengvo vyno.
Malonių įspūdžių!
Aš žuvį valgau. Šiuos suktinukus labai mėgstu! Nes labai skanūs 😉