Lašišos suktinukai

Šiandien turėjom svečių, tad buvo puiki proga paruošti užkandžių. Vieną ir pristatysiu jums.

Lašišos suktinukai

Nors pati žuvies nevalgau, tačiau šie lašišų suktinukai su Ricotta sūrio įdarų mano vaizduotėje atrodo labai skanūs.

Štai kaip juos pagaminti:

Susmulkinti krapai

Pradedam nuo žalumynų smulkinimo. Galima naudoti įvairias žoleles, kurios jums patinka. Smulkinti galima taip pat kaip norit, tinka ir smulkiau ir stambiau. Aš šį kartą naudojau krapus ir…

Susmulkintos petražolės

… petražoles.

Ricotta su žolelėm

Pridedame gerą šaukštą ricotta sūrio, jei lašišos daugiau galima ir visą indelį sunaudot. Šiaip jau tinka ir paprastoji mūsų varškė. Svarbu, kad būtų ne per rūgšti ir kaip įmanoma riebesnė. Riebumą galima padidinti pridėjus grietinės, ji dar padės ir masės vientisumui.

Paruoštas suktinukų įdaras

Tada viską kruopščiai išmaišome. Ir pereiname prie lašišos. Ji gali būti ir sūdyta ir rūkyta, priklausomai nuo to, kokią mėgstate. Pasistenkite atsipjauti maždaug 3 cm pločio kaip įmanoma ilgesnes  juosteles. Viename juostelės gale įdėkite gerą šaukštelį įdaro ir gražiai suvyniokite.

Suktinukas

Tokius suktinukus rekomenduoju valgyti su gaiviomis salotomis ir duonos skrebučiu. Puikiai tiks prie balto lengvo vyno.

Malonių įspūdžių!

Share

One Response to Lašišos suktinukai

  1. skirmantas tumelis parašė:

    Aš žuvį valgau. Šiuos suktinukus labai mėgstu! Nes labai skanūs 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos