Socialiniuose tinkluose visi, turintys galimybę užsikurti židinius, giriasi tai padarę. O aš turiu ne ką blogesnį pasiūlymą miestiečiams, priklausomiems nuo centrinio šildymo. Namai prisipildys naminio maisto kvapų, o orkaitė paskleis malonią šilumą.
Pagaminsime makaronų apkepą.
Pradedam nuo mėsytės, nors galima ir be jos (vegetarams).
Galite naudoti bet kokią, o geriausiai būtų mėgstamiausia. Susmulkinam ir pakepam. Druskos tik iškepus pabarstykite, nes kitaip labai išsausės.
Brokolius pavirkite 5 minutes pasūdytame vandenyje, paskui iškart perliekite kaip įmanoma šaltesniu vandeniu. Tada jų graži žalia spalva tokia lieka ilgiau.
Išsivirkite makaronus. Bet geriau , kad liktų ne iki galo išvirę. Jei rašo virti 5 minutes, tai šiam patiekalui užteks 3. Išvirus nupilkite vandenį. Dar pasigirsiu, radau pirkti tokius mažyčius makaronus įvairių formų. Taip ir vadinasi picolini (mažyčiai). Jie yra su įvairiais natūraliais priedais. Konkrečiai šie su morkomis ir pomidorais. Labai ryškių spalvų, dydis idealus mažoms burnytėms, o skonis puikus.
Duoklė rudeniui. Kadangi tarp valgytojų yra nedidelių žmogiukų, miško grybų negalime dėti. O pievagrybiai virškinami lengvai, tad šioks toks kompromisas.
Visus šiuos gėrius sumaišome kepimo inde. Apliekite užpilu.
Užpilas padarytas iš šiek tiek grietinėlės, dviejų kiaušinių, pieno ir prieskonių. Grietinėlę pienu skiedžiau, kad sumažinčiau riebumą. Tiesa čia nebežinau ar vegetarai viską valgo.
Užtarkuokite šiek tiek sūrio. Visai nedaug. Ir viskas atrodys maždaug taip.
Pašaukite visą šį gėrį į orkaitę maždaug 20 minučių. Orkaitė įkaitinta iki 180 laipsnių.
O kai išimsite iš orkaitės viskas atrodys štai taip.
Skanaus visiems!