Keksiukai su kepure

Spalio 5 d. yra mokytojų diena. Augustas jau eina į darželį, tad proga švęsti jau yra. Viena iniciatyvi mama suorganizavo, kad vaikučiai atneš namuose keptų sausainių savo mylimoms auklėtojoms su palinkėjimais. Sausainiai mano, kaip kepėjos, gyvenime reti svečiai. O štai keksiukus mėgstu kepti. Idėjų pradžiai visada einu ieškoti į keksiukų karalystę .

Tai štai perskaičius kelis receptus padariau kiek savaip. Nors jų ten tiek daug, kad gal kuris bus ir labai panašus.

Keksiukas su morengine kepure

Keksiukams reikia:

180 g. miltų

1 šaukštelio kepimo miltelių

175 g. kambario temperatūros sviesto

175 g. cukraus

1 šaukštelis vanilinio cukraus

1 kiaušinio ir 4 trynių

150 ml pieno

juodo šokolado (kuo kartesnio)

Morenginei kepurei reikia:

175 g. cukraus

4 kiaušinio baltymų (pastebėjot, prieš tai reikėjo tik trynių, taigi viską sunaudosim)

 

Kas nors kartą kepė keksus žino, kad jiems šlapius ir sausus ingridientus reikia pirmiausia išmaišyti atskirai.

Taigi sviestą išsukame su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Tada viena visas kiaušinis ir keturi tryniai ir galiausiai pienas.  Sausojoj daly yra tik miltai ir kepimo milteliai. Taigi juos permaišom. Man patinka persijoti, tada keksiukai būna dar švelnesni ir puresni. O tada sujungiam sausus su šlapiais. Gaunasi tiršta masė. Įdėkite tešlą į formeles ir į vidurį lengvai kištelkite šokolado gabaliuką. Bus malonus siurprizas valgančiajam. Keksiukus kepti apie 25 min iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Patarimas: naudokite popierinius puodelius arba formeles ištepkite sviestu bei pabarstykite miltais, tada keksiukai neprilips.

Iškepusius išimkite iš orkaitės kad kiek pravėstų. Kol keksiukai vėsta, nustatykite orkaitės kaitrumą ant 110 laipsnių padalos ir imkitės plakti morengo. Kuo geriau išplaksit tuo geriau. Kuo standesnė mase, tuo lengviau bus formuoti keksų kepurėles. Taigi išplaktu morengu papuoškite jau pravėsusius kesiukus ir pašaukite džiovintis. Aš džiovinau apie valandą, bet galėjo džiūti ir ilgiau.

Ir tada jūs jau galite mėgautis šiais gražuoliais.

Žiūri ir kviečia paragaut:)

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos