Ayprankė „Žvaigždėta naktis“

Pamaniau, kad pats metas ir rimtesnei pamokėlei.  Pirmiausia pateiksiu kas gavosi man.

Apyrankė "Žvaigždėta naktis"

Jei norite tokią pasidaryti jums reikės:

5-6 mm karoliukų (bicone arba ovalo formos, apvalūs čia nelabai tinka);

11/0 didžio biserio.

Spalvų nerašau, nes čia jau jūsų pasirinkimas.

Pirmas etapas

Pradedame nuo 8 karoliukų. Veriam mažą  didelį  pakaitom. Per pirmą karoliuką praveriam abu siūlus vieną priešais kitą, kaip paveikslėlyje. Ir toliau verkite, kaip paveikslėlyje. Jei gaminate apyrankę, suverta gija  turi tik tik apjuosti riešą, nes dar prisidės užsegimas.

Antras etapas

Antras etapas kiek sudėtingesnis. Vieną siūlą veriame per didelį ir mažą karoliukus. Paimame dar tris mažus ir perveriame dar kartą per tris mažus karoliukus, kad pasidarytų ratukas. Vėl užsiveriame tris mažus ir perveriam per du mažus ir didelį. Jei žiūrėtume seką kaip eina siūlas, būtų taip: pirmas didelis, toliau mažieji 2, 3, 4, 5, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 4, 5, 1. Tikiuosi, kad aiškiau. Tada ant sekančio mažiuko padarykit kilputę ir grįžkit per tą patį didelį atgal, o tada siūlas turi išlįsti per 5 ir 4. Visa tai buvo daroma, kad pakeisti siūlo kryptį. Na, o toliau darykit kaip paveikslėlyje apie visą vėrinį ratu.

Užsegimą pradedantiesiems siūlau naudoti pirktinį.

 

Štai tokia mano pamokėlė. Tikiuosi vėliau išmoksiu piešti schemas dailiau ir suprantamiau. O kol kas visus neaiškumus galiu paaiškinti tiesiog čia, komentaruose.

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos