Pumpurėlis

Labai daug informacijos galima rasti internete, kaip pasigaminti įvairiausių gėlių. Aš noriu, kad jums būtų labai patogu, ir jei jau lankotės mano manuose, kad nebereiktų klaidžioti kitur ir ieškoti informacijos.

Pirma mano gėlėta pamokėlė bus labai paprasta. Darbelis toks nesudėtingas, kad jūsų mažoji atžala mielai prisijungs. Gaminsime net ne žiedą, o pumpurėlį.

Jums reikės:

veltinio lakšto (geriau plonesnio) arba audinio kuris neyra

mažo vatos arba vilnos gumulėlio

siūlo

žirklių

adatos

Toliau bus labai paprasta. Žiūrėkit nuotraukas ir skaitykit  pastabas.

Iškerpame norimo dydžio apskritimą

Pradėkite nuo maždaug 5 cm dydžio. Tokius lengviausia daryti.

Sukarpome žiedlapius

Kad gautųsi kuo lygesni, aš lenkiu per pusę ir per siūlę kerpu. Įkirpti reikia ketvirtį apskritimo.

Apkarpom kiekvieną žiedlapį

Apkirpti reikia tik vieną žiedlapio kraštą jį užapvalinam. Būtinai žiūrėkit, kad visų žiedlapių tas pats kraštas būtų apkirptas, kitaip gausis negražiai.

Sujungiam žiedlapius siūlu

Smeigti adatą reikia į neapkirpto kraštelio kamputį. Atidžiai pažiūrėkit kad suvertumėte visus vienodai. Jei pradėjote verdami iš apačios į viršų tai kiekvieną lapelį darykite taip pat. Siūlo nesimatys, bent jau turėtų nesimatyti, tad galite naudoti bet kokios spalvos. Aš naudoju raudoną, kad didesnis kontrastas nuotraukose būtų.

Įdedame vatos arba vilnos gumulėlį

Tik nereikia labai didelio, ypač jei nesiderins spalvos, nes jis gali ir matytis. Tereikia, kad minimaliai palaikytų formą.

Sutraukiame siūlą

Linksmoji dalis- sutraukiame ir surišame siūlą. Jei viską teisingai padarėte, žiedlapiai patys gražiai suguls vienas ant kito. Dabar beliko nukirpti siūlo galus ir turėtumėte gauti  štai tokį rezultatą.

Pumpuras

Galima jį papuošti kokiu karoliuku, tada atrodys lyg su rasos lašeliu. Kur panaudoti? Gaminant sagę, uždėti kaip bumbuliuką ant raištuko ir dar daug kur, Kalėdų eglutės papuošimams.

Tikiuosi pamokėlė patiko. Vėliau pasimokysime daryti dar daugybę visokiausių gėlių.

Share

One Response to Pumpurėlis

  1. […] pamokas ir šios dienos tema – aguonėlės. Jei skaitėte pirmą pamokėlę, kaip pasigaminti pumpurėlį, tai čia bus žiedas išsiskleidęs iš to […]

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos