Cannelloni: įdaryti makaronų vamzdeliai

Makaronai mūsų šeimoje, ypač jaunosios katros, yra labai mėgiami. Tenka paplušėti, kad įvairovė nugalėtų rutiną. Viena mano draugė yra sakiusi, kad jei ne skirtingi padažai, tai valgis kasdien būtų vienodas. Laikui bėgant pastebėsite, kad mėsa man yra vienas pagrindinių maisto produktų. Esu nuo jos priklausoma. Tad bandau suderinti tai kas patinka man su tuo kas patinka kitiems mano šeimos nariams. Taigi šiandien virtuvėje karaliauja cannelloni. Tai tokie vamzdeliai, kuriuos rasite turbūt bet kurioje parduotuvėje makaronų skyriuje.

Cannelloni, taip jie atrodo parduotuvėje

Įdaryti juos galima viskuo. Kada nors pateiksiu deserto receptą su šiais makaronais. Dabar užteks mano bazinio recepto. Bazinio, nes papildyti galima viskuo kas yra jūsų šaldytuve. Maniškiame šį kartą nebuvo daug turtų.

Reikės:

cannelloni makaronų

faršo

cukinijos

mocarelos sūrio

prieskonių

grietinėlės

pomidorų pastos

česnako

Gaminam:

Įdarui sumaišome faršą su susmulkinta cukinija, ir tarkuotu mocarelos sūriu, pagardinam prieskoniais, druska. Kadangi surišti faršo nėra būtinybės šį kartą kiaušinių nenaudojau. Labai paprasta ar ne. Šiaip jau į įdarą patariu dėti kuo daugiau ir įvairesnių daržovių. Šiuo turiniu užkišam makaronų vamzdelius ir suguldom juos gan glaustai į kepimo indą. Ant viršaus pabarstom smulkinto česnako, padėliojam pomidorų pastos ir viską užpilam grietinėle. Aš pilu jos tiek, kad būtų lygiai su lig makaronais ar kad net šiek tiek semtų. Makaronai ją labai sugeria, tad jei norisi dar padažiuko – negailėkit grietinėlės.

Viskas, kepam apie valandą iki 180-200 laipsnių įkaitintoj orkaitėj.

Turėtų gautis kažkas panašaus.

mmm, skanaus...

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos