Sekmadieniai mėgstu iškepti ką nors saldaus. Bet nesinori savęs ir darbais apkrauti. Tad sugalvojau, kaip panaudoti varškės likutį ir pradžiuginti šeimyną.
Naudojau apie 100 g. varškės, džiovintų slyvų, cukraus, aguonų, kelis šaukštus grietinėlės ir pirktinę sluoksniuotą tešlą.
Įdarui sutryniau varškę, smulkintas džiovintas slyvas, aguonas, cukrų ir grietinėlę iki daug maž vienalytės tirštos masės.
Tešlą iškočiojau ir ant vieno lakšto išdėliojus po šaukštelį įdaro uždėjau kitą. Panašiai kaip gaminant raviolius. Suformavau pyragaičius, aptepiau kiaušinių ir užbarsčiau aguonų.
Kepiau 180 laipsnių temperatūroj apie 30 min.
Gavosi štai kas.
Kadangi nepagalvojau palikti skylutės viršuje, tai mano įdaras visaip bandė išsilakstyti pro šonus. Nepaisant to buvo labai skanu:)