Bulvės su dviem įdarais

Vėl savaitgalis, tad tradiciškai pateikiu receptuką. Procesas gan ilgas, bet visai nesudėtingas. Darysim įdarytas bulves nes juk dabar pats bulviakasis, su dviejų rūšių įdarais.

Šiaip jau galima neapsisunkint ir daryti su vienu. Bet man  norėjosi kokios nors žuvies savo vaikams, o pati aš jos nevalgau tad sau pasidariau su kitų įdaru- mano mėgstama šonine.

Abu įdarai atrodo labai panašiai

Taigi. Pirmiausia išsiverdame bulvių su lupenom. Imkit kokio norit dydžio, čia jis visai nesvarbus. Aš jas išverdu gamindama pusryčius. Tada nusunktas palikit, kad atvėstų. Aš žiauriai nemėgstu dirbti su karštomis bulvėmis.

Jau atvėsusias bulves perpjaukite per pusę. Šaukštų išskobkite šiek tiek minkštimo. Kiek išskobsite tiek ir bus gerai. Svarbiausia, kad pasidarytų nors kokia duobutė įdarui.

O dabar įdarai. Bulves sutrinkite. Aš niekaip neprisiruošiu nusipirkti virtų bulvių trintuvės, tad šį kartą pažaidžiau su česnakų spaustuve. Ilgai neužtrukau, nes bulvių nebuvo daug. Bulvių masę padalinau ne visai per puse. Ten kur mažesnė dalis bulvių įdėjau varškės (9%) ir smulkintos sūdytos lašišos.  Varškės ir bulvių masės dėjau daug maž lygiom dalim. Lašišos kiek  norit. Viską išmaišom. Sudėliokit ant bulvių, tų kur su duobute. Dėkit po gerą šaukštą, kad kalniukas pasidarytų.

Su varške ir lašiša

Kitas įdaras dar paprastesnis. Susmulkinat karšto rūkymo šoninę ir sumaišot su bulvių mase. Viskas. Vėl išdėliojat ant likusių neįdarytų bulvių.

Su šonine

Viską pašaunat į orkaitę (180 laipsnių) ir kepkit kol pamatysit, kad viršus gražiai parusvėjo.

Įdarą galima padaryti ir įmantresnį, bet kartais man patinka klasikinis paprastumas. Bent jau su šonine buvo labai skanu, o ar skanu su lašiša, klauskit mano vyro.

Skanaus ir smagių akimirkų!

Share

Comments are closed.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos