Nerta rankinė

Vienas brangesnių moteriškų aksesuarų yra rankinė. Naujos rankinės paieška gali trukti labai ilgai. Nes kriterijų visada yra per daug (taip mano vyrai). Aš palaikau moteris ir manau, kad kriterijų turi būti tiek, kiek jų yra. Pirmiausia ji turi būti pakankamai talpi, bet neatrodyti griozdiškai. Turi tikti nukeliauti į biurą, bet jei netyčia papultum į neplanuotą vakarėlį neturi paversti tavęs „ofisine žiurke“. Gerai jei viduje yra daugiau skyrelių. O kur dar spalva, rankenėlių forma ir kitokios itin svarbios smulkmenos, suprantamos tik moterims?

Kadangi dizaineriai, o juo labiau masinės gamybos atstovai retai kada gamina idealias rankines, siūlau vieną pasigaminti pačioms. Šis pasiūlymas tinka toms, kurios moka nerti vąšeliu ir turi tokiam užsiėmimui laiko.  Jei pradėsite dar šią vasarą, tai turėtumėte iki kitos vasaros spėti. …Juokauju. Viskas priklauso nuo noro.

Mano galutinis rezultatas atrodo štai taip :

juoda lininė rankinė

Reikės būtinai:

  • norimos spalvos ir storio siūlų. Aš nėriau iš lininių, ganėtinai plonų siūlų. Kad rankinė geriau laikytų forma rekomenduočiau rinktis netamprius siūlus. Kuo siūlas storesnis, tuo greičiau neriasi, bet nėrinys gali atrodyti sunkesnis;
  • vąšelio, jo storumas priklausys nuo pasirinktų siūlų.

Rekomenduoju turėti:

  • Kartono. Rekomenduoju bent jau dugną sutvirtinti juo. Aš pati sutvirtinau ir šonus, todėl jis taip stovi pastatytas ;
  • Pamušalinio audinio. Taip pat nėra būtinas, bet rekomenduojamas, ypač jei dėsite kartono sieneles;
  • Užsegimo. Tai gali būti užtrauktukas, kaip pas mane. Perkant užtrauktuką pažiūrėkit, kad atitraukiant vienas šonas neatsiskirtų nuo kito, kaip megztiniuose. Čia labiau tiks kaip kelnėms. Patarimas:  užtrauktuką pirkite, kai jau turėsite nunertą rankinę, nes sunku bus atitaikyti ilgumą. Užsegimui galite naudoti sagas, suspaudžiamas sagas, ar kitokias priemones. Dabar rankdarbių reikmenų krautuvėlės turi daug ką pasiūlyti;
  • Rankenėlės, jei nuspręsite, kad nertos ne taip gražu.

Pagalbinė priemonė- adata su siūlu arba siuvimo mašina, pamušalui ir užtrauktukui įsiūti.

Pradedam darbą:

I etapas – nusinerti dugną. Norimo dydžio stačiakampį, vėliau kampai ir taip užapvalės.  Maniškės dugnas yra 4×30 cm.  Nerti geriau pirmyn- atgal (ne ratu) stulpeliais be užmetimo. Kuo tankiau, tuo geriau.

II etapas – šonų formavimas. Kelios eilės neriamos tokiu pat raštu, bet jau ratu. Kad lengviau prisiminti kuriame kampe prasideda ratas, užriškit kokios nors kitos spalvos siūlą, kurį paskui nutrauksit ir neliks jokios žymės. Penktoje eilėje pradedate formuoti pumpurėlius. Turbūt yra ir geresnis būdas nerti pumpurus, bet aprašysiu savo metodą. Kadangi neriama stulpeliais be užmetimų,  formuojant pumpurėlį toje vietoje neriami stulpeliai su trim užmetimais, be jokių perėjimų (6-8 stulpeliai). Sekančiame rate raštas identiškas- kur stulpeliai be užmetimo, neriam be užmetimo, kur su užmetimu, ten su užmetimu. Sekančios kelios eilės vėl vien tik stulpeliai be užmetimo. Kiek eilių taip nerti pasirinkit pačios, kiek norit pumpurų. Kai reikės sekančios eilės pumpurų, juos pasistenkite suformuoti maždaug per vidurį tarp apačioje esančių.  Kylant į viršų reikia pradėti šiek tiek mažinti akių skaičių. Nunėrus 1/3  aukščio nuimkite po vieną akį kas du ratus. Mano rankinė yra apie 15 cm aukščio.

III etapas – rankenėlės. Platumą ir ilgumą renkatės jūs. Nėrimas tokiu pat principu, kaip dugnas. Dabar pats laikas išplauti.

IV  etapas – užbaigimas. Jei dėsite kartoną, jį apsiūkite pamušaliniu audeklu, kuris gali suteikti paslaptingo žavesio jūsų rankinei. Prisiūkite ar kitaip pritvirtinkite pasirinktą užsegimą.

V etapas – didžiuojatės savo darbu ir giriatės draugėms.

Jei parašiau nesuprantamai, nesidrovėkite klausti tiesiog komentaruose.   Jei kils kokių nors sunkumų eigoje – visada bandysiu padėt. Jei turite pastebėjimų ar žinote kažkokių paslapčių, kaip vieną ar kitą etapą atlikti geriau taip pat pasidalinkite komentaruose.

Share

One Response to Nerta rankinė

  1. skirmantas tumelis parašė:

    Aš iš savo pusės dar pridursiu, kad šį rankinuką labai malonu liesti. Ir tie ploni siūlai ir itin tankus ir „kietas“ raštas pasiteisino.

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos