Kas tas TUTU?

Kuri iš mūsų, būdama maža mergaitė, nors kartą nepasvajojo esanti princesė. Na jei ne princesė, tai balerina.  Man močiutė buvo padariusi iš krepinio popieriaus tokį balerinišką sijoną ir palaidinę. Pamenu, kaip dabar, atsikeldavau ryte ir iš kart į tuos rūbus. Tas paslaptingas čežėjimas ir popieriaus laikinumas mane pakylėdavo aukščiau visų.  Ech….

Dabar mamos savo mergaitėms gali pasiūlyti ne tokias trumpalaikes puošmenas. Mergaitės dabar puošiasi TUTU sijonukais, suknelėmis ir visokiomis kitokiomis grožybėmis.

Kai kažkam pasakiau, jog galiu pasiūti TUTU sijoną, manęs paklausė – kas tai, todėl jaučiu pareigą pirmiausia pristatyti bent trumpą TUTU atsiradimo istoriją.

 

TUTU pavadintas vienas iš pagrindinių baleto aprangos išradimų. Pats žodelis TUTU yra kūdikėlių (Prancūzijoje) žodis, kai kalbame apie užpakaliuką. O suteikė šį pavadinimą prasčiokai, kuriems nebuvo leista sėdėti viename lygyje su turtingaisiais baleto teatruose. Jie būdavo pasodinami beveik tokiame lygyje kaip ir orkestras, tad baletą matydavo kiek kitu kampu – iš apačios. Jie ir davė šį pavadinimą, reiškusį- tai, kas po sijonų. Nors pati reikšmė nėra labai elegantiška, tačiau pats rūbas yra labai dailus ir moteriškas.

Yra keli variantai tokių sijonų:

-klasikinis, kai sijonas tiesiog kaip saulė apie liemenį išsiskleidęs į visas puses;

– varpelio formos, vis dar labai horizontalus, bet jau kraštai šiek tiek žiūri žemyn;

– romantiški, labai pūsti, atrodantys daug lengviau ir plazdenantys tarsi drugelio sparnai.

Galimos šių variantų kombinacijos, tačiau patys populiariausi yra romantiškieji. Juos pagaminti galima dviem būdais: rišti ir siūti. Gaminami jie iš tiulio.

Taigi, jei norite išpildyti savo mergaičių slaptus norus ar jas nustebinti, belieka išsirinkti spalvas ir parašyti man.

 

Share

One Response to Kas tas TUTU?

  1. Del tutu sijonu parašė:

    Sveiki,
    Noreciau suzinoti kiek kainuotu pasiuti tutu sijonus mergvakariui, reiketu apie desimt, viena balta puosnesni nuotakai ir kitus tarkim juodus. Kiek truktu uzsakymo atlikimas ir kaip butu galima atsiimti prekes, tai ppat noretusi pamatyti kaip atrodys gaminiai. |

Popo.lt tinklaraščiai. Hosting powered by   serverių hostingas - Hostex
Eiti prie įrankių juostos